ISTORIJA KUD-a

Kultura je uvek zauzimala značajno mesto u Poljani i tokom svoje istorije meštani su uvek negovali kulturu i tradiciju. Danas u Poljani postoji kulturno-umetničko društvo, ali napomenućemo da je prvo folklorno društvo osnovano 11. juna 1933. godine pod imenom “Seoska sokolska četa”.

Kulturno-umetničko drušstvo “Mladost radi aktivno od 2001. godine u kontinuitetu i boji 70 članova i tri selekcije igrača; takođe, drusštvo poseduje 30 članova uprave i etno sekcije. Napomenućemo da u sklopu kulturno-umetničkog drušstva postoji i etno sekcija koja posećuje mnoge manifestacije u zemlji sa svojim menijem tradicionalnih jela. Etno sekcija je takođe jedan od organizatora Etno festivala koji se održava u porti manastira “Sestroljin”.

Kulturno-umetničko durstvo “Mladost” je poznato po velikim broju dobijenih priznanja i pehara za uspehe kao i po gostovanju po inostranstvu. Društvo gostuje u Republici Srpskoj, Grčkoj, Bugarskoj i stalni je učesnik Balan Folk festa koji se održava u Bugarskoj.

Sve probe društvo obavalja u prostorijama Dome Kulture u Poljani u prostoriji za probe a u velikoj sali doma se organizuju koncerti.