FUDBALSKI KLUB

U Poljani je sport zauzimao veliko mesto, stoga je i 1942. godine je nastao fudbalski klub koji je do 1948. godine nosio ime “Sloga”. Klub je zvanično registrovan kao “Napredak” 1955. godine i tada je nastupao u okružnoj ligi Požarevca.

Zajedničkim snagama meštana 24.01.1975. počinje akcija skupljanja materijala za izgradnju svlačionice, a dobrovoljnim radom meštana svlačionica je završena 1975. U fudbalskoj sezoni 1977/78. godine FK “Napredak” postaje prvak Opštinske lige Požarevac, a omladinska ekipa se takmiči u međuopštinskoj ligi gde osvaja treće mesto. Najveće uspehe klub doživljava 90-ih godina i 1995. “FK” Napredak postaje prvak opštinske lige, 1998. prvak međuopštinske lige, i 1999 prvak regionalne lige. Napomenućemo da se u zonskom takmičenju klub takmičio dve godine gde se održavao na sredini tabele.

Jedna zanimljivost je da je klub u samom početku u svojoj upravi imao poseban organ, tačnije disciplinsku komisiju koja je funkcionisala tako što je kažnjavala i sankcionisala svaki nesportski gest igrača, mimo disciplinske komisije fudbalskog saveza. Igrači su zbog nesportskog igranja kažnjivani i po godinu dana neigranja ili šest meseci zabrane prisustva svim sportskim događajima.

OSTALI SPORTOVI

Na kraju, napomenućemo da su pored fudbala u selu bili zastupljeni i drugi sportovi, tako da je u selu postojao muški i ženski rukometni klub, muški odbojkaški klub, muški stono-teniski klub, i muški i ženski šah. 1980. godine u Međuopštinskim seoskim igrama poljančani su bili prvaci u rukometu, košarci i šahu. 1981. na Opštinskim seoskim igrama poljančani su u gotovo svim disciplinama bili prvaci. Poljana takođe učestvuje i na Okružnim igrama gde zauzima prvo mesto u odbojci (i muška i ženska ekipa) i prvo mesto u šahu (i muška i ženska ekipa).